De tops en flops van de achtste finales van de CL

18 februari 2021, 12:20   Bijgewerkt: 18 februari 2021, 14:37

Eindelijk is de Champions League-bal weer gaan rollen. De eerste vier wedstrijden uit het miljardenbal werden deze week afgewerkt. Erling Haaland en Kylian Mbappé stalen de show, terwijl ook Luuk de Jong zich liet zien met een doelpunt. Er waren ook spelers en teams die teleurstellend opereerden. Dit waren de tops en flops van de eerste achtste finales van de Champions League.

Tops 

1. Fenomeen Mbappé

2. Team Kuipers

Neymar stuurde dinsdagavond een tweet de wereld in, nadat Björn Kuipers een penalty gaf aan FC Barcelona. 'Haha, wat een grap!', schreef de Braziliaan. Hij verwijderde het daarna, maar toen was het kwaad natuurlijk al geschied. Het is duidelijk dat de twee geen goede verstandhouding hebben na eerdere aanvaringen op onder meer het WK. Toch kon Team Kuipers terugkijken op een goed optreden tijdens de kraker. Dat hij zelfs in Franse media voldoendes kreeg, zegt wel iets. Bij de penalty was er natuurlijk ook gewoon contact tussen Layvin Kurzawa en Frenkie de Jong. Al met al een goede prestatie van het ervaren scheidsrechtersteam.

3. Onnavolgbare Haaland

4. De Jong biedt perspectief

Lang leek Sevilla op een pittige nederlaag af te stevenen tegen Borussia Dortmund. Nog voor rust stond het namelijk 1-3 in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Met het oog op de dubbel tellende uitdoelpunten moest Sevilla aan de bak in de tweede helft. Met het inbrengen van Luuk de Jong trachtte Sevilla-trainer Julen Lopetegui iets te forceren. Het bleek uiteindelijk een goede zet want zes minuten voor tijd zorgde de spits voor de 2-3, waarmee hij zijn ploeg tóch nog uitzicht gaf op het bereiken van de kwartfinale. Het was niet de eerste keer dat hij belangrijk was voor Sevilla in Europees verband. In de Europa League-finale tegen Internazionale (3-2) scoorde hij namelijk twee keer.

Flops

1. Zoek gespeelde Dest 

2. Fouten makend Leipzig

3. Messi en Ronaldo overvleugeld

In de achtste finales van de Champions League waren de schijnwerpers eventjes niet gericht op Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. De voetbalgrootheden lieten het met hun teams behoorlijk afweten. Waar Juventus met 2-1 verloor op bezoek bij FC Porto, kreeg FC Barcelona een groter pak slaag van Paris Saint-Germain: 1-4. Ronaldo en Messi waren dit keer niet in staat om het team bij de hand te nemen en zagen Haaland (twee goals tegen Sevilla) en Mbappé (hattrick tegen Barcelona) dat wél doen. De volgende statistiek zegt dan ook genoeg over de kwaliteiten van de Fransman en de Noor: samen scoorden zij namelijk 42 keer in 54 Champions League-duels. Dat steekt schril bij de de gezamenlijke statistiek van Messi en Ronaldo op het miljardenbal: 17 goals in 54 wedstrijden.

4. Pover Juventus

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen