Rensch maakt indruk bij Ajax: "Het is best snel gegaan"

17 februari 2021, 10:35   Bijgewerkt: 17 februari 2021, 10:51

Vier maanden geleden mocht hij zijn debuut maken bij Ajax, nu heeft hij al tien wedstrijden op zijn naam staan in het eerste elftal. Het gaat snel met de ontwikkeling van Devyne Rensch, die Sean Klaiber al voorbij is gestreefd in de pikorde van de Amsterdammers.

Rensch kwam als jong talent bij de eerste selectie en moest aanvankelijk aanklampen. "Ik moet altijd in het midden van de rondo. En aan het einde van de training ruim ik vaak de spullen op. Ze hoeven het niet eens meer te vragen. Gelukkig helpen de oudere spelers ook wel, af en toe", vertelt hij aan Ajax Life. Nu Rensch zijn plaatsje in de groep heeft gevonden, is het heel snel gaan met de talentvolle verdediger. Zo zijn er nu al vergelijkingen met Sergino Dest, die afgelopen zomer naar FC Barcelona vertrok.

Toch zijn brengt de stap omhoog wel wat spanningen met zich mee, weet Rensch. Hij ziet dat het totaal anders is om in het eerste van Ajax te spelen. "Dat brengt een andere spanning met zich mee. Je moet ook sneller denken en sneller spelen. De tegenstanders zijn ook slimmer. Je moet zelf de knop snel omzetten, om niet gespannen te zijn."

De volgende stap, een Europees duel, lijkt er ook al aan te komen. Van zijn concurrent Noussair Mazraoui is nog niet zeker of hij het aankomende duel tegen Lille gaat halen, en Rensch lijkt zijn vervanger te worden in die wedstrijd. Coach Erik ten Hag heeft er in ieder geval al het vertrouwen in. Hij is onder de indruk van de voorbereidingen die Rensch altijd maakt voorafgaand aan een wedstrijd. "Ik bekijk altijd beelden van mijn tegenstander om te kijken wat hij doet, of hoe hij speelt. Daardoor ben ik gefocust. En de trainer zet je niet voor niets in de basis of laat je niet voor niets invallen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen