Overzicht: deze Nederlanders zijn actief in de Europa League

18 februari 2021, 13:00

De zestiende finales in de Europa League staan voor de deur. Ajax en PSV vertegenwoordigen het Nederlandse voetbal in het toernooi, maar ook bij de andere clubs in de knockout-fase zijn Nederlanders actief. FCUpdate.nl zet ze voor je op een rijtje.

Daley Sinkgraven, Timothy Fosu-Mensah, Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen)

Sinkgraven kwam de groepsfase met Bayer Leverkusen vrijwel moeiteloos door. De ploeg van Peter Bosz kroonde zich met vijftien punten uit zes duels tot groepswinnaar in een poule met Slavia Praag (twaalf punten), Hapoel Beër Sheva (zes punten) en OGC Nice (drie punten). Tot nu toe speelde de linksachter twee wedstrijden voor Leverkusen in de Europa League, waarin hij één assist gaf. In januari 2021 versterkte Leverkusen zich met twee andere Nederlanders: Fosu-Mensah (Manchester United) en Frimpong (Celtic). Beide spelers maakten al wel Europese minuten voor hun vorige werkgever. Fosu-Mensah kwam tot twee optredens in de Champions League namens United, terwijl Frimpong vijf Europa League-duels speelde voor Celtic.

Tonny Vilhena (FK Krasnodar)

Rick Karsdorp (AS Roma)

In een groep met BSC Young Boys, CFR Cluj 1907 en CSKA Sofia eindigde Karsdorp met Roma op de eerste plaats. Na zes wedstrijden waren er dertien punten vergaard. Karsdorp kwam tot nu toe drie keer in actie tijdens de Europese campagne van Roma, eenmaal als basisspeler en tweemaal als invaller. Ook in de Serie A is hij een vaste waarde: komt hij beeld bij Frank de Boer?

Donny van de Beek (Manchester United)

In de Champions League was het razend spannend in de poule van Manchester United. Met nog één wedstrijd te gaan stonden Paris Saint-Germain, RB Leipzig én United allemaal op negen punten. De Engelsen redden het uiteindelijk, na een 3-2 nederlaag in Leipzig, niet en daalden af naar de Europa League. Van de Beek deed in álle groepswedstrijden mee bij United, maar moet het tegenwoordig vooral doen met invalbeurten. Vanavond zal hij vanwege een blessure overigens sowieso geen minuten maken.

Tahith Chong, Bas Dost, Noa Lang, Ruud Vormer en Stefano Denswil (Club Brugge)

Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur)

Voor Tottenham begon het Europese avontuur in de voorrondes. Daarin rekende het af met Lokomotiv Plovdiv (1-2), FK Shkëndija (1-3) en Maccabi Haifa (7-2). Bergwijn speelde in alle kwalificatieduels en gaf twee assists. Vervolgens eindigden The Spurs met dertien punten op de eerste plaats in een spannende groep met Royal Antwerp FC (twaalf punten), LASK Linz (tien punten) en PKF Ludogorets (nul punten). In die groepsfase kwam Bergwijn vier keer in actie voor Tottenham.

Sven Botman (OSC Lille)

Melayro Bogarde (TSG Hoffenheim)

Hoffenheim doorstond de groepsfase van de Europa League vrijwel probleemloos. Het eindigde uiteindelijk ongeslagen op de eerste plaats in een groep met Rode Ster Belgrado, Slovan Liberec en KAA Gent. De achttienjarige Bogarde, die in de belangstelling staat van grotere clubs, kwam drie keer in actie tijdens de poulefase en gaf één assist.

Godfried Frimpong (Benfica)

De 21-jarige Frimpong speelt zijn wedstrijden voor Benfica B. Desalniettemin staat hij op de spelerslijst voor de Europa League, maar speelminuten liggen niet direct in de lijn der verwachting. De verdediger zag hoe Benfica in de groepsfase op de tweede plaats eindigde achter Rangers FC. Het bleef, net als de Schotten, ongeslagen in g

Groep D en vergaarde in totaal twaalf punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen