Succescoach Flick had Foppe de Haan als eerste inspiratiebron

17 februari 2021, 13:04

Hansi Flick was jarenlang assistent in het Duitse voetbal, maar staat sinds 2019 als zelfstandige coach voor de groep bij Bayern München. Dat gaat het prima af. In het afgelopen seizoen won hij vijf hoofdprijzen en daar kwam onlangs ook nog de Wereldbeker bij, wat het totaal op zes prijzen bracht. De Duitse trainer leerde voorafgaand aan zijn successen veel van andere coaches. Hij ziet Foppe de Haan als zijn grootste inspiratiebron.

"In het begin van mijn carrière heb ik vooral het Nederlandse voetbal gevolgd en bewonderd", zegt de Duitser tegen France Football. "Foppe de Haan was de eerste die mij inspireerde. Daarna kwamen ook Louis van Gaal en Johan Cruijff. Ik heb ook meerdere keren de trainingen van Arsene Wenger bij Arsenal gevolgd en ik ben geïnspireerd door hoe hij werkte. Vooral zijn aanvalsspel met snelheid en vloeiendheid sprak me aan. Ik heb altijd genoten van zijn filosofie. Ik hield van de manier hoe hij Arsenal liet spelen met spelers als Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Robert Pires en Patrick Vieira."

Flick koerst dit seizoen met Bayern weer af op de titel. De ploeg uit München staat bovenaan, met vijf punten meer dan RB Leipzig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen