UEFA schrapt Youth League alsnog vanwege corona

17 februari 2021 – De UEFA heeft een streep gezet door de Youth League van dit seizoen. Vanwege het coronavirus was de start sowieso al uitgesteld en de opzet aangepast, maar inmiddels is er besloten om er helemaal een streep doorheen te zetten. Daardoor vervallen de wedstrijden van Ajax en AZ tegen respectievelijk FK Krasnodar (Rusland) en Galatasaray (Turkije).

UEFA schrapt Youth League alsnog vanwege corona

Door alle reisrestricties is zelfs het spelen van Champions League-wedstrijden moeilijk genoeg – zo speelde RB Leipzig dinsdagavond tegen Liverpool bijvoorbeeld in Hongarije. Voor de jeugdploegen zou er opnieuw vanalles geregeld moeten worden, wat gezien het geringe sportieve belang van het toernooi niet opweegt tegen alle lasten. Twee clubs moesten zich bijvoorbeeld al terugtrekken uit de competitie, waarop de UEFA besloot om het definitief te schrappen. 

'Het Uitvoerend Comité van de UEFA is tot de conclusie gekomen dat het geen zin heeft om de start van de competitie nóg verder uit te stellen. De gezondheid van de jeugdspelers geniet de hoogste prioriteit', schrijft de UEFA in het statement met de definitieve beslissing. 

De groepsfase was overigens sowieso geschrapt en het toernooi werd verder in een knock-outsysteem gespeeld. De ontmoetingen zouden bovendien over één in plaats van twee wedstrijden gespeeld worden. Ajax Onder-19 schopte het in de afgelopen editie van de Youth League tot de halve finale. Door een 3-0 nederlaag tegen Benfica werd een finaleplaats misgelopen.

Eredivisie

gerelateerd