Botman over zomertransfer: "Die keuze pakt heel goed uit"

17 februari 2021, 17:54

Sven Botman is met terugwerkende kracht blij met zijn overstap naar OSC Lille. De centrale verdediger besloot niet om voor zijn plek te vechten bij Ajax, maar een kans te pakken in de Ligue 1. "Ik had bij Ajax kunnen blijven, maar daar was ik tweede of derde keuze als centrale verdediger", aldus de achterhoedespeler.

Tegenover Voetbal International blikt hij terug op zijn zomertransfer. "Dat is geen schande op mijn leeftijd, maar bij Lille zag ik meer perspectief. En die keuze pakt heel goed uit", weet de Nederlander, die al in beeld kwam bij het Nederlands elftal en momenteel gelinkt wordt aan een [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380112/lille-bereikt-akkoord-van-45-miljoen-euro-over-transfer-botman/,_blank,miljoenentransfer]. Al met al geen slecht eerste half jaar, weet Botman.

"Het gaat lekker, ik krijg veel vertrouwen en merk dat ik steeds groei. Hier speel je wekelijks tegen topspitsen, je kan geen moment verzaken. Ik word voor mijn gevoel steeds completer", aldus Botman tegenover het weekblad. Ook werd hij gevraagd naar de ontmoeting van donderdagavond – uitgerekend tegen zijn oude werkgever.

Lees ook: Botman krijgt lof van aanvoerder: "Hij heeft alles"

"Een mooi affiche, waarbij de onderlinge verschillen klein zullen zijn verwacht ik. Wij doen het goed in Frankrijk, Ajax in Nederland. Ik verwacht spannende wedstrijden en natuurlijk is het voor mezelf een leuk weerzien. Ik heb er zo lang gespeeld, ik volg de club waar ik dat kan en ik blijf Ajax-fan. Alleen komende week even niet natuurlijk", aldus Botman.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen