Giakoumakis leidt VVV met goal en assist naar halve finale

17 februari 2021, 19:13

VVV-Venlo-spits Giorgos Giakoumakis (26) maakte dit seizoen al 22 doelpunten in de Eredivisie, had een hoofdrol bij de zege op FC Den Bosch in de eerste ronde van de KNVB Beker en zorgde er woensdagavond met een goal en assist hoogstpersoonlijk voor dat de Limburgers voor het eerst in 33 jaar weer eens in de halve finale staan (1-2), al waren daar dan verlengingen voor nodig.

Het was gezien de vorm van Giakoumakis weinig verrassend dat een sterker VVV-Venlo in de eerste helft volgens de verhoudingen op voorsprong kwam tegen NEC via de voet van wie anders dan de Griekse goalgetter. Al het gehele seizoen staat er geen maat op de spits, die ditmaal vooral op de juiste plek stond na een van richting veranderd schot van zijn landgenoot Anastasios Donis. Afwerken was vervolgens voor hem een koud kunstje.

Nadat de Griekse spits na een half uur met een omhaal voor de verandering eens nét naast werkte in plaats van in het doel, was het NEC dat na de pauze het initiatief overnam. De Nijmegenaren creëerden kans op kans en kwamen via Rangelo Janga terecht op gelijke hoogte, al maakte de sterke spits bij het wegdraaien wel een duidelijke overtreding. Desondanks besloot de VAR de toegekende treffer niet af te keuren: 1-1.

Dat er een verlenging nodig was voor VVV-Venlo, was overigens ook te wijten aan Giakoumakis. Eerst werkte hij een goede voorzet van Vito van Crooij bij de eerste paal naast en in blessuretijd kopte hij een harde voorzet nét over in plaats van in het doel. Toch had de succesvolle Griek in de fysieke verlenging een aandeel in de winnende goal van debutant Meritan Shabani. De winteraanwinst kreeg de bal op het randje van het zestienmetergebied van Giakoumakis en schoot vervolgens geplaatst raak: 1-2.

Zodoende werd Shabani de held met het winnende doelpunt, maar is het ongekend wat Giakoumakis opnieuw liet zien. Met zijn derde doelpunt in het bekertoernooi (in slechts twee optredens) én een assist was de topscorer van de Eredivisie opnieuw van ongekende waarde voor VVV-Venlo, dat met een wedstrijd tegen Vitesse in het vizier de finale zal ruiken. Recentelijk werd die ploeg namelijk met 4-1 verslagen door vier goals van, inderdaad, Giakoumakis. Hoe mooi wordt het Griekse sprookje dit seizoen in de KNVB Beker?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen