Advocaat over Berghuis, Marsman en arbiter Mulder

17 februari 2021 – Dick Advocaat baalde zichtbaar van de late nederlaag die Feyenoord woensdagavond leed op bezoek bij sc Heerenveen (4-3). De ervaren coach was niet te spreken over de aanvoerder Steven Berghuis die rood pakte en de blunderende Nick Marsman. Hoewel hij zich netjes uitte, was de woede bij De Kleine Generaal goed zichtbaar.

Advocaat over Berghuis, Marsman en arbiter Mulder

Tegenover ESPN gaf hij aan dat hij teleurgesteld was over het duo, maar niet boos. "Want ze doen het niet expres. Maar we verliezen deze competitie wel op basis van persoonlijke fouten", analyseerde Advocaat de nederlaag enigszins koeltjes. Over de blunderende Marsman: "Ik ga hem niets verwijten, want hij heeft genoeg wedstrijden voor ons gewonnen. Maar hij had niet zijn beste dag."

Ook Berghuis wilde de ervaren coach niet openlijk afvallen. "Steven is ook heel belangrijk voor het team geweest. Ik denk dat het hele team door de ondergrens is gezakt in de slotfase. Dat weten de spelers zelf ook. Deze dreun komt hard aan. Als je verliest van een betere ploeg, zoals laatst hier, kan ik er beter mee leven. Dit was totaal onnodig", baalde de oefenmeester op de clubsite.

Lees ookFer over rode kaart Berghuis: "We maken geen verwijten"

Ook de scheidsrechter speelde een hoofdrol in de bekernederlaag, oordeelde Advocaat. "Bovendien verwacht je ook dat de scheidsrechter optreedt, of de VAR, bij die duwpartij", zei hij tegenover de NOS over de derde goal van Heerenveen, waar Henk Veerman keeper Marsman een duwtje gaf. Sowieso was hij maar weinig te spreken over het optreden van Siemen Mulder. Ook de strafschop, die overigens werd gemist door Joey Veerman, was volgens Advocaat 'onbegrijpelijk'.

gerelateerd