Schmidt blij met rentree Götze: "Complete voetballer"

17 februari 2021, 22:33   Bijgewerkt: 17 februari 2021, 23:15

Roger Schmidt denkt dat de rentree van Mario Götze PSV meer rust kan brengen in het elftal. De voormalig wereldkampioen is donderdagavond fit genoeg om minuten te maken tegen Olympiakos en kan zelfs aan de aftrap verschijnen. "Ja hij kan starten, maar onthoud dat hij net terug is van een blessure en nog geen wedstrijdritme heeft."

Dat vertelt de Duitse coach op de clubsite voorafgaand aan de ontmoeting met Olympiakos in de zestiende finales van de Europa League. Götze kan het verschil maken namens PSV, verwacht Schmidt. "We hebben het allemaal gezien in de wedstrijden die hij heeft gespeeld. Hij is een complete voetballer: hij is goed aan de bal, in het druk zetten, werkt hard en maakt zijn meters."

In tegenstelling tot Götze zijn Ihattaren ("Hij moest last-minute afhaken omdat hij ziek was en had ook nog een spierblessure") en Cody Gakpo niet van de partij in Griekenland. "Hij had nog pijn bij bepaalde bewegingen. We nemen geen risico met hem." De aanvaller viel tegen Sparta Rotterdam eerder dit kalenderjaar uit, maar doet veel langer over zijn herstel dan verwacht.

Olympiakos een zware kluif

Zonder het aanvallende duo verwacht Schmidt een zware dobber op bezoek bij de koploper van Griekenland, die tot afgelopen weekend bovendien een lange ongeslagen reeks had. "Ze hebben ervaring, voetballend vermogen en fysieke kracht. Daarnaast zijn ze in staat zich aan te passen aan het verhaal van de wedstrijd. Ze kunnen hoog druk zetten, maar ook inzakken."

Dat komt ook, omdat er veel kritiek is op het spel van de Eindhovenaren. Afgelopen weekend was er opnieuw veel kritiek na de remise bij ADO Den Haag. De Duitse oefenmeester ligt er niet wakker van. "Ik heb het niet meegekregen, maar iedereen mag zijn mening hebben en die mag ik ook hebben. Als ik vind dat we tegen ADO een goede wedstrijd hebben gespeeld dan zeg ik dat. Wanneer mensen ons dan beoordelen op het resultaat mag dat, maar ik kijk naar het spel", aldus Schmidt. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen