Gisteren gemist: Feyenoord uit de beker, zeges FC Porto en BVB

18 februari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 17 februari. 

Matig Juventus houdt ondanks nederlaag bij FC Porto perspectief

Juventus heeft woensdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in achtste finales van de Champions League. De ploeg van Andrea Pirlo kwam op bezoek bij FC Porto ontzettend slecht voor de dag, maar mocht door een late treffer van Federico Chiesa niet eens klagen over het perspectief dat het nog heeft voor de return na de uiteindelijke 2-1 nederlaag in Portugal. Ondanks [a,https://www.fcupdate.nl/video/17757/de-jong-geeft-sevilla-met-doelpunt-nog-enig-hoop/,_blank,een goal van Luuk de Jong] ging Sevilla in eigen huis tegen Borussia Dortmund ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380275/late-goal-de-jong-kan-haaland-show-niet-voorkomen/,_blank,onderuit]. 

Feyenoord geeft halve finale-ticket op bizarre wijze weg in Fryslân

Feyenoord heeft de halve finale van de KNVB Beker woensdagavond op bizarre wijze uit handen gegeven. Na een dramatische eerste helft knokte de ploeg van Dick Advocaat zich na de pauze naar een royale 1-3 voorsprong, maar vervolgens pakte doelpuntenmaker Steven Berghuis een oliedomme tweede gele en dus rode kaart. In de Friese slotstorm zorgden Benjamin Nygren en Siem de Jong (twee goals) voor een bizar einde van het bekeravontuur van de Rotterdammers (4-3). VVV-Venlo [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380263/giakoumakis-leidt-vvv-met-goal-en-assist-naar-halve-finale/,_blank,plaatste zich na verlenging] wel voor de halve finale. 

Enorme domper Huntelaar: opnieuw een spierblessure

Klaas-Jan Huntelaar heeft opnieuw een forse domper te verwerken gekregen bij Schalke 04. De routinier heeft namelijk een nieuwe spierblessure opgelopen en is om die reden voorlopig nog altijd niet inzetbaar bij Die Königsblauen. De verwachting was juist dat hij komend weekend tegen Borussia Dortmund weer inzetbaar zou zijn, maar daar kan een streep doorheen. 

Van den Brom blijft maar verliezen met RC Genk

John van den Brom zit nog altijd in de hoek waar de klappen vallen. De Nederlandse coach ging op bezoek bij KV Oostende woensdagavond opnieuw onderuit (3-1) in een bizarre penalty-wedstrijd: in het eerste half uur ging de bal liefst driemaal op elf meter. De druk op de oefenmeester neemt met rasse schreden toe, aangezien slechts één (!) van de laatste acht competitieduels werd gewonnen.

Goed nieuws Koeman: Atlético laat opnieuw punten liggen

Ronald Koeman zag dinsdagavond de deur naar de Champions League-prijs vrijwel zeker keihard dichtvallen tegen Paris Saint-Germain, maar kreeg in La Liga een dag later een nieuwe opening op een nationale prijs. Koploper Atlético Madrid was de laatste weken al beduidend minder dan in de eerste seizoenshelft en liet woensdagavond op bezoek bij laagvlieger Levante (1-1) opnieuw punten liggen in de titelstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen