'NEC haalt Van Leeuwen binnen als nieuwe technisch directeur'

17 februari 2021, 23:42

NEC gaat Ted van Leeuwen zeer waarschijnlijk aanstellen als de nieuwe technisch directeur. De in de afgelopen zomer bij FC Twente vertrokken technische man is de opvolger van de al in 2018 (!) vertrokken Remco Oversier. Sinds zijn vertrek uit Enschede zat Van Leeuwen zonder functie, maar keert in Nijmegen dus terug in de voetballerij.

Hoewel het nieuws officieel nog bevestigd moet worden door NEC, kwam het woensdagavond via de NOS en Omroep Gelderland al naar buiten na het verloren bekerduel met VVV-Venlo. 'Leen Looyen, technisch lid van de Raad van Commissarissen en oud-trainer en -directeur van NEC, voerde de afgelopen maanden een groot aantal gesprekken met verschillende kandidaten', schrijft Omroep Gelderland over het proces in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. Van Leeuwen werkte eerder bij onder andere AGOVV, Vitesse en dus FC Twente, met wie hij naar de Eredivisie promoveerde.

Na vorig seizoen, toen FC Twente na een goede start in de Eredivisie ver was weggezakt, moest Van Leeuwen samen met trainer Gonzalo Garcia Garcia vertrekken en werd hij opgevolgd door Jan Streuer. Bij NEC is de belangrijkste doelstelling om in de komende jaren terug te keren op het hoogste niveau, wat onder andere moet gebeuren met veel eigen talent. Wilco van Schaik was de laatste jaren zowel algemeen als technisch directeur, maar laat die laatste functie binnenkort dus weer aan Van Leeuwen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen