Heerenveen zorgt voor bekerstunt: "De eindfase was knotsgek"

18 februari 2021 – Een 1-3 achterstand tegen Feyenoord goedmaken: sc Heerenveen deed het woensdag in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Friezen bogen het duel na de rode kaart van Steven Berghuis helemaal om en wonnen met 4-3. Daardoor wacht nu in de halve finale een duel met Ajax. Johnny Jansen is trots.

Heerenveen zorgt voor bekerstunt: "De eindfase was knotsgek"

"De eindfase was knotsgek, maar genieten", zei trainer Jansen tegen Omrop Fryslan. "Ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning." Toch ging het eerder in het duel moeizaam met Heerenveen. "Feyenoord zit er bovenop. En dan moet je op hoek naar Henk Veerman, en niet alleen maar kort spelen. Want daar loeren ze op. Maar uiteindelijk krijgen zij de rode kaart en dan gaat het helemaal om. Als je dan met tien man komt te staan en het zo wegzet met drie goals in no-time, dat hebben de mannen fantastisch gedaan."

Siem de Jong was uiteindelijk de man die de winnende goal maakte. "In deze wedstrijd kon het alle kanten op", vertelt de routinier. "Als je verschillende fases in de wedstrijd zou pakken, had iedere keer iemand anders kunnen winnen. We hebben geluk dat we aan het langste eind trekken en de wedstrijd eruit slepen."

Ook hij had gezien dat Heerenveen het eerder in het duel lastig had. "Ik denk dat we in de eerste helft redelijk begonnen, maar het wel moeilijk hadden. Na de rust was het penaltymoment belangrijk. Maar daarna kwamen zij er goed overheen. De rode kaart gaf wel een klein beetje hoop. We zetten iets meer druk. En als dan de 3-2 valt gaat iedereen er vol voor. Dan is het mooi dat het zo lukt."

gerelateerd