Lille-coach lovend over Ajax: "Een Europese grootmacht"

18 februari 2021, 09:05

Lille is de koploper van Frankrijk, maar zet zich schrap voor twee zware wedstrijden in de Europa League. Met Ajax als tegenstander belooft het absoluut niet gemakkelijk te worden, weet Christophe Galtier. De trainer van de Fransen geeft zeer hoog op van de Amsterdamse club.

"Ajax is een erg sterk team", zegt de oefenmeester in zijn vooruitblik in Franse media. "Het is een Europese grootmacht, met een heel duidelijke speelwijze." Vorig seizoen troffen de teams elkaar ook al in de Champions League. Toen won Ajax twee keer. "Ajax is niet veranderd ten opzichte van vorig seizoen en heeft nog altijd de aanvallende en agressieve speelstijl. Ajax neemt veel risico's in het spel, maar heeft ook al enkele belangrijke spelers verloren in de zomer. Maar nog altijd staat er een goede ploeg met veel snelheid, techniek en scorend vermogen."

Ajax won vorig seizoen in de Champions League met 0-3 en 2-0 van Lille. "We hebben veel geleerd van die wedstrijden", stelt Galtier. "Het ontbrak ons toen aan efficiëntie voor de goal. Ons team is nu beter, want we zijn veel evenwichtiger en beter. Ik hoop dat die ervaringen ons gaan helpen bij deze dubbele confrontatie met Ajax."

Lees ook: Lille-captain Fonte: "Zijn oprecht beter dan vorig seizoen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen