Nog 600 NEC-kaarten beschikbaar voor corona-experiment

18 februari 2021, 09:57

Fans van NEC staan niet te popelen om deel te nemen aan het corona-experiment dat op popen is gezet voor de derby tegen De Graafschap. Er kunnen bij die wedstrijd in de Eerste Divisie 1500 supporters aanwezig zijn, maar er zijn momenteel nog 600 kaarten over.

Pas 900 fans hebben zich aangemeld voor het Eerste Divisie-duel. Fieldlab Evenementen doet komende zondag tijdens die wedstrijd onderzoek naar de bewegingen van voetbalfans. Dat kan mogelijk een stap zijn naar meer supporters in stadions de komende tijd. Er wordt onderzocht of dat op een veilige manier op poten gezet kan worden.

Manager supporterszaken Luc te Riele van NEC schrikt er niet van dat er nog 600 kaarten over zijn. "We staren ons niet blind op het aantal aanwezige fans. De proef gaat hoe dan ook door", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Dat kan met 1500 fans, maar ook met minder." Fans die naar de wedstrijd gaan, kunnen 'gewoon' juichen en kunnen ook een biertje kopen. "Dat hebben we heel duidelijk naar buiten gebracht. Voor het onderzoek is het juist de bedoeling dat fans zich gedragen zoals ze normaal doen."

Supporters van NEC kunnen zich nog tot en met vandaag aanmelden. Alle fans moeten zich voor de wedstrijd laten testen op corona en alleen met een negatief bewijs mogen ze meedoen. Vijf dagen na de wedstrijd volgt er nog een coronatest.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen