Rosario gelooft in PSV-systeem: "Geen reden voor discussie"

18 februari 2021, 13:14

Bij PSV vallen de resultaten de afgelopen weken tegen en dat zorgt voor de nodige kritiek. Het 4-2-2-2-systeem van trainer Roger Schmidt werpt nog niet direct de vruchten af, maar volgens PSV-controleur Pablo Rosario is er geen reden om te twijfelen.

Voorafgaand aan het Europa League-duel tussen PSV en het Griekse Olympiakos stond Rosario de Nederlandse pers te woord. Logischerwijs werd hij ook bevraagd over het huidige spelsysteem. De middenvelder heeft naar eigen zeggen veel wedstrijden gezien waarin het goed ging en daarom is het systeem geen punt van discussie. "Op het moment dat de nieuwe trainer (Roger Schmidt, red.) binnenkwam, had hij een duidelijk idee van spelen en dat heeft hij met de groep gedeeld. Wij geloven in ons systeem. Ik denk dat het hele team het ermee eens is dat wij de beste resultaten hiermee kunnen halen", zo meldt hij tegenover het Eindhovens Dagblad.

Ook vanuit de achterban klinken er inmiddels kritische noten naar aanleiding van de tegenvallende resultaten. Rosario vindt dat teleurstellend, maar is tegelijkertijd realistisch. "Mensen zullen altijd hun mening hebben, maar we hebben ook laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen. Natuurlijk waren we zelf na de wedstrijd tegen ADO teleurgesteld. We speelden goed en hadden vaker moeten scoren. Daarna weet je dat er geklaagd wordt. Maar als de wedstrijd over is en je terugkijkt, kijk je daarna weer vooruit. We zijn klaar om te laten zien dat we weer in de mindset van winnen kunnen komen. Wij kunnen terugkomen nadat de resultaten een paar keer minder waren."

Rosario is onder Schmidt als controlerende middenvelder belangrijk. De coach is erg te spreken over de inbreng van de international

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen