Timber hoopt basisplek: "Als je het goed doet, blijf je vaak staan"

18 februari 2021, 16:50

Jurriën Timber hoopt vanavond tegen Lille zijn Europa League-debuut te maken namens Ajax. De negentienjarige verdediger wordt door Erik ten Hag steeds vaker bij de A-selectie betrokken en heeft al negen Eredivisiewedstrijden op zijn naam staan. "Als je het goed doet, blijf je vaak staan. Maar alleen de trainer weet of ik vandaag begin", aldus Timber zelf.

Dat zei de Ajacied in een interview met het Algemeen Dagblad. Als Timber vanavond aan de aftrap staat, zal dat opnieuw ten koste gaan van Perr Schuurs. De verdedigers voeren een serieuze concurrentiestrijd om de rechterplek in het centrum, eentje waarvan de uitkomst voor Ten Hag zeker nog niet is bepaald. "Ze ontlopen elkaar weinig", aldus de trainer. "Dat houdt ze scherp. Ik bekijk wekelijks wie ik opstel."

Timber maakte zijn debuut in het eerste in de laatste wedstrijd van het vorige, afgebroken seizoen, uit bij sc Heerenveen (1-3 winst). Ook toen ging dat ten koste van Schuurs. "Dat ging zo goed, dat ik waarschijnlijk nog wel een paar kansen had gekregen. Maar ja, toen kwam corona en werd de competitie beëindigd", blikte Timber terug. "Natuurlijk was dat balen, maar ik ben daar niet zo heel lang aan blijven denken. Ik vond het veel erger dat ik in de zomer blessures opliep. Daardoor begon ik met een achterstand aan dit seizoen."

Volgens de vermoedelijke opstelling van de krant is er vanavond inderdaad een basisplaats weggelegd voor Timber. Schuurs zou dan op de bank beginnen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen