Schmidt wil niets weten van slecht seizoen: "Absoluut niet"

18 februari 2021, 19:03

Voor PSV staat er in het Europese tweeluik tegen Olympiakos veel op het spel. Na de bekeruitschakeling en de grote achterstand op Ajax in de competitie kan het bereiken van de achtste finales dit seizoen weer wat meer glans geven. Toch wil Roger Schmidt van de 'belangrijkste wedstrijd van het seizoen' helemaal niets weten.

"Absoluut niet", reageerde hij lachend voor de camera van RTL 7. "De belangrijkste wedstrijd was aan het begin van het seizoen, toen we ons moesten kwalificeren voor de Europa League. Nu ben ik blij dat we de groepsfase hebben gespeeld en nu de knock-outfase spelen. We spelen een goed seizoen met een jong team. Het is geen schande om in de beker van Ajax te verliezen. Ik ben realistisch en ik ben blij met mijn spelers. Het is nog niet perfect, maar dat verwacht ik ook niet."

Schmidt wil dan ook niet van een crisis spreken mocht PSV verliezen van Olympiakos. "Je kunt het noemen hoe je wil, maar ik ben realistisch. Olympiakos is een goed team dat zich heeft gekwalificeerd voor de Champions League. We doen ons best om de volgende ronde te halen." Dat zal de ploeg vandaag moeten doen zonder Mohamed Ihattaren. "Hij is ziek. Het is een klein iets, maar dat gebeurt soms in het voetbal. De focus moet altijd liggen op de spelers die er zijn. We hebben goede spelers op het veld en een goede bank, dus we doen ons best voor een goed resultaat."

De opmerking dat hij de laatste tijd een wat geïrriteerde indruk maakt, werd door Schmidt weerlegd. "Absoluut niet. Ik ben heel blij. Vandaag is een mooie dag voor PSV, we hebben voor het eerst in een aantal jaar overwinterd. Ik ben erg positief en trots op mijn spelers. Ik kijk uit naar wat er gaat komen dit seizoen. Soms merk ik dat mensen dit geen goed seizoen vinden, maar ik zie dat anders en waardeer wat de spelers doen."

Ook zijn beklag over de scheidsrechter en de VAR na de bekeruitschakeling kwam aan bod. Schmidt staat nog altijd achter zijn woorden, liet hij weten. "Dat is mijn werk. Als we een bekerwedstrijd spelen en ik zie dat ze twee rode kaarten moesten krijgen, dan klaag ik daarover. Dat hoort bij voetbal. Scheidsrechters zijn verantwoordelijk om een wedstrijd goed te leiden en geen fouten te maken. Ze hebben veel assistenten; op het veld en de VAR. Dan verwacht je goede beslissingen. Als we zulke scheidsrechters aan de leiding hebben, dan klaag ik daarover. Dat hoort bij mijn werk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen