Buffon gestraft vanwege godslastering, Chiellini en Bonucci 'out'

18 februari 2021, 19:11

Gianluigi Buffon heeft een opvallende straf opgelegd kregen van de Italiaanse voetbalbond. De doelman van Juventus heeft zich schuldig geeft gemaakt aan godslastering tijdens de Serie A-wedstrijd tegen Parma vorig jaar december. Hij heeft dusdanig hard gevloekt tegen ploeggenoot Manolo Portanova dat hij liefst 5000 euro moet betalen.

Dat heeft de Italiaanse voetbalbond hem opgelegd. Godslastering is in Italië al geruime tijd strafbaar gesteld, maar valt dit seizoen veel vaker op omdat de stadions leeg zijn en het geluid dus een stuk minder. Zelfs een wedstrijd schorsing opgelegd krijgen is mogelijk: dat overkwam Bryan Cristante (AS Roma) en Manuel Lazzari (SS Lazio) afgelopen week ook al.

Slecht blessurenieuws

Verder was er nog meer slecht nieuws voor Juventus. Giorgio Chiellini viel woensdagavond uit bij de Oude Dame in de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto (2-1 verlies) met een spierblessure. Hoewel er geen blijvende schade is, ligt de routinier naar verwachting minimaal twee weken uit de roulatie. Leonardo Bonucci liep eerder al een blessure op en is er ongeveer dezelfde periode niet bij. Voor Matthijs de Ligt betekent dat er wederom een basisplaats lonkt de komende duels.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen