Ten Hag kiest voor Tadic-variant met Neres, Antony en Martínez

18 februari 2021, 19:42   Bijgewerkt: 18 februari 2021, 19:51

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft Dusan Tadic donderdagavond opgesteld als diepe spits op bezoek bij OSC Lille in de zestiende finale van de Europa League. De Serviër staat in de spits, omdat Sébastien Haller niet ingeschreven is en dus ontbreekt. Daley Blind schuift door de schorsing van Ryan Gravenberch door naar het middenveld, waardoor Lisandro Martínez een basisplaats heeft naast Jurriën Timber centraal achterin. 

Tegen PSV in de beker stond Blind ook al op het middenveld omdat Gravenberch toen eveneens geschorst was. Omdat Tadic door de afwezigheid van Haller in de spits begint, is er op links plek voor David Neres, waardoor Antony naar de rechterkant verhuist - al zullen beide vleugelaanvallers veel rouleren en wisselen van flank.

Devyne Rench is zoals verwacht de vervanger van de geblesseerde Nousssair Mazraoui als rechtsback. Verder heeft Ten Hag geen verrassingen in zijn basiself, waar Davy Klaassen de aanvallende middenvelder is en Nicolas Tagliafico linksachter staat. Maarten Stekelenburg staat uiteraard in het doel, omdat Andre Onona door zijn jaar schorsing niet mee mag doen. 

Met Ousssama Idrissi, Zakaria Labyad, Mohammed Kudus, Lassina Traoré, Jurgen Ekkelenkamp en Brian Brobbey heeft Ten Hag bovendien nog genoeg opties op de bank om aanvallend te wisselend. Zoals standaard de laatste weken is ook Perr Schuurs opnieuw gepasseerd. 

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Blind; Antony, Tadic, Neres

Opstelling OSC Lille: Maignan; Zeki Çelik, Fonte, Botman, Mandava; Weah, Renato Sanches, Soumare; Bamba, Yusuf Yazici, David

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen