Milan speelt in extremis gelijk tegen tienkoppig Rode Ster

18 februari 2021 – Ook in de Europa League gaat het AC Milan niet meer voor de wind. Een op papier eenvoudige wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado eindigde in slechts een 2-2 gelijkspel. De gehele wedstrijd ging het moeizaam voor de Italianen, maar uitgerekend toen het in de slotfase tegen tien man kwam te staan gaf het de 1-2 voorsprong nog weg.

Milan speelt in extremis gelijk tegen tienkoppig Rode Ster

Lang was AC Milan dit seizoen een van de best presterende clubs van Europa, maar de laatste weken heeft de club het moeilijk. In de Serie A is het de koppositie kwijt aan rivaal Internazionale en datzelfde Inter maakte ook een einde aan de ambities in de Coppa Italia. De ploeg snakte dan ook naar een overwinning in Servië, maar dat bleek al snel niet eenvoudig. 

De ploeg leek al vroeg op voorsprong te komen, maar de goal van Theo Hernandez werd afgekeurd wegens hands - al de tweede Milan-goal die afgekeurd werd. Pas aan het einde van de eerste helft viel de openingstreffer van Milan wel, nota bene via Rode Ster-verdediger Radovan Pankov. Ondanks dat de thuisploeg de meeste kansen had, ging Milan met een voorsprong de rust in.

Na rust lukte het echter niet lang om deze vast te houden. Guelor Kanga benutte een strafschop en zette zijn ploeg zo op gelijke hoogte. Een tweede penalty, dit keer aan de kant van Milan, werd niet veel later ook benut, waardoor de ploeg voor de tweede keer op voorsprong kwam. Het leek de beslissing, zeker toen Rode Ster-verdediger Milan Rodic in de 77e minuut zijn tweede gele kaart ontving en dus van het veld werd gestuurd. 

Toch ging het nog mis voor Milan. In de absolute slotfase kwam het tienkoppige Rode Ster opnieuw op gelijke hoogte. Het was aanvaller Milan Pavkov die de uitploeg verder de problemen in kopte. Een teleurstellend resultaat, waardoor Milan aan de bak zal moeten in de thuiswedstrijd.

Overige uitslagen:
Slavia Praag - Leicester City 0-0
FK Krasnodar - Dinamo Zagreb 2-3

UEFA Europa League

gerelateerd