Schmidt eerlijk over falende Baumgartl: "Oogde nerveus"

18 februari 2021, 22:15

Roger Schmidt was na de verloren zestiende finale tegen Olympiakos (4-2) in de Europa League eerlijk. De Duitse coach nam geen blad voor de mond toen hij gevraagd werd naar de ongelukkige invalbeurt van Timo Baumgartl. "Hij is niet gewend om op die plek te staan. Ook oogde hij nerveus."

Dat zei Schmidt desgevraagd tegenover ESPN over de vervanger van Olivier Boscagli, die zich volgens Schmidt momenteel meer richt op de linksbackpositie bij PSV. "Desondanks had hij wel beter kunnen spelen, want hij had een hoop niet goede momenten, maar dat hoort nou eenmaal bij een teamproces", beschermde de Duitser hem nog enigszins. Ook lichtte hij de belangrijke rol van de voor rust uitgevallen Boscagli toe.

"Hij is heel belangrijk voor ons, in balbezit, maar ook verdedigend. Hij staat vaak op de goede positie en is anticiperend belangrijk", vond de oefenmeester, die baalde van de vele verdedigende fouten bij PSV. "Als je vier goals tegen krijgt, ben je altijd teleurgesteld. We hebben te veel fouten gemaakt verdedigend. Dat moeten we snel ontwikkelen, tactisch moeten we volgende week beter staan."

Want ondanks de 4-2 nederlaag houdt Schmidt wel vertrouwen in een goed einde van het tweeluik. "Natuurlijk, het wordt niet makkelijk, maar het is wel mogelijk", hield de oefenmeester vertrouwen. "We hebben eerder laten zien dat we wedstrijden gebruiken om onszelf te ontwikkelen als team." Wel moet het dat in elk geval nog doen zonder Cody Gakpo, die komende week nog niet hersteld zal zijn – dacht Schmidt. Boscagli lijkt weinig blijvende schade te hebben, want is er vermoedelijk dit weekend alweer bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen