Botman woest op arbitrage: "Het is echt schandalig"

19 februari 2021, 07:29   Bijgewerkt: 19 februari 2021, 07:42

Lille OSC ging donderdagavond na een ongekende ontknoping onderuit tegen Ajax. Na late treffers van Dusan Tadic en Brian Brobbey stapten de Fransen met een 1-2 nederlaag van het veld. Verdediger Sven Botman was teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg, maar verweet het ook deels een discutabele beslissing van de scheidsrechter.

Het was zijn ploeggenoot Renato Sanches die Nicolás Tagliafico in de slotfase naar de grond haalde. Volgens Sven Botman was daar echter niets van waar. "Persoonlijk vind ik het echt schandalig", zei hij voor de camera van ESPN. "Hij heeft zijn rug recht naar hem toe en ziet hem niet eens aankomen. Hij heeft niet de intentie hem te raken, maar hij wil de bal beschermen zoals je dat normaliter op het middenveld doet."

De scheidsrechter beoordeelde het als een penalty. Daar had Botman niet eens zo veel onbegrip voor. "Maar dat die VAR dan ook niet ingrijpt. Ach ja, soms doen ze hun werk, maar er zijn te vaak momenten dat ze het laten liggen." Dusan Tadic schoot de strafschop onberispelijk tegen de touwen. Enkele minuten later bracht invaller Brian Brobbey de Amsterdammers op voorsprong.

Daardoor wacht Lille volgende week een flinke klus, als het op bezoek gaat in de Johan Cruijff Arena. Zich neerleggen bij uitschakeling doet Botman zich echter nog niet. "Wij hebben zeker nog kans. Als we vandaag niet op ons best waren, moeten we dat volgende week wel zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen