'Positie Van den Brom ter discussie bij Genk'

19 februari 2021, 10:52

John van den Brom moet vrezen dat zijn avontuur bij het Belgische KRC Genk eerder eindigt dan verwacht. De Nederlandse coach wist met de topclub al drie competitieduels op rij niet te winnen en zakte daarmee op de ranglijst. Het bestuur van Genk trekt daarom zijn positie in twijfel.

Dat meldt Het Laatste Nieuws, dat ook weet dat er tussen Van den Brom en de directie al gesprekken zijn gevoerd over de matige resultaten. Mogelijk wacht voor Van den Brom komende zondag al de laatste kans, tijdens het thuisduel met Beerschot. Afgelopen woensdag verloor zijn ploeg met 3-1 van concurrent KV Oostende, waardoor de derde plaats in het geding kwam.

Kort na de aanstelling van Van den Brom, die FC Utrecht inruilde voor een Belgisch avontuur, leek Genk nog volop mee te kunnen doen om de koppositie in België. Genk bezette zelfs even de bovenste plaats, maar inmiddels is de achterstand op nummer één Club Brugge fors. De Nederlands getinte koploper scoorde al zeventien punten meer.

Volgens de Belgische krant wordt het functioneren van Van den Brom al langere tijd ter discussie gesteld, maar tot een scheiding leidde dat tot dusverre niet. Het bestuur ziet te weinig overtuiging binnen en buiten de lijnen. Van den Brom staat er goed op in België. Met RSC Anderlecht pakte hij in 2013 de Belgische landstitel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen