OMT-lid voorzichtig: "Vol stadion in 2021 niet waarschijnlijk"

19 februari 2021, 13:06

De tribunes in de Nederlandse stadions zijn de laatste maanden angstig leeg. Vanwege het rondrazende coronavirus heeft het kabinet besloten geen fans toe te staan in voetbalstadions. Bomvolle tribunes waarop de supporters de armen om elkaar heen kunnen slaan, lijken voorlopig ver weg.

Dat meldt OMT-lid Andreas Voss in gesprek met de NOS. "Het lijkt me niet waarschijnlijk dat we in 2021 kunnen voetballen voor volgepakte tribunes." Op de vraag wanneer dat dan wél weer kan gebeuren, heeft Voss een duidelijk antwoord: "Op het moment dat corona voorbij is." Momenteel zijn de vaccinaties in Nederland in volle gang, maar de meeste voetbalsupporters lijken nog maanden op hun prik te moeten wachten.

Lees ook: Fans terug in stadion: zo gaat het in zijn werk

Bij het Eerste Divisie-duel NEC - De Graafschap wordt dit weekend een Fieldlab georganiseerd om te testen met een beperkt gevuld stadion. Vijftienhonderd supporters nemen plaats op de tribune. "Ook als de uitkomsten van de Fieldlabs louter positief blijken te zijn, verwacht ik niet dat het kabinet op stel en sprong toestaat dat de poorten van de voetbalstadions in 2021 weer volledig open mogen", aldus Voss.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen