Guardiola treft Arteta: "Hij is een belangrijk persoon in mijn leven"

19 februari 2021, 16:00

Josep Guardiola staat zondag oog in oog met zijn voormalig assistent Mikel Arteta. In het Emirates Stadium zijn de belangen voor Arsenal en Manchester City groot. Op de persconferentie nam de manager van City vrijdagmiddag uitgebreid de tijd om over zijn goede vriend en collega te praten. Guardiola vindt dat Arteta de complimenten verdiend voor zijn werk in Londen.

"Arteta heeft mijn hulp echt niet nodig", aldus Guardiola over zijn kameraad, die tussen 2016 en 2019 zijn rechterhand was in Manchester. "Hij is een belangrijk persoon in mijn leven. Zeker in de periode dat we samen in Manchester zaten, deden we het erg goed. Dat maakt me blij. Ik zie mezelf niet als zijn inspiratiebron. Hij weet zelf heel goed wat ie doet."

Arsenal kent een matig seizoen en staat op de tiende plek van de Premier League. Volgens Guardiola wil dat echter niet veel zeggen. "Arsenal is de laatste maanden altijd beter dan de tegenstander. Ze controleren wedstrijden en creëren veel kansen. De opbouw van Arsenal is uitstekend. Maar je kan niet altijd de controle hebben over winnen of verliezen."

Dat Arteta op zijn 38e al de manager is van een grote club als Arsenal, ligt volgens Guardiola enkel aan de Spanjaard zelf. "Wat hij doet bij Arsenal is een compliment voor hem en zijn staf. Ik heb daar geen invloed op gehad." City begint als koploper van Engeland aan de wedstrijd tegen Arsenal. Het gat met nummer twee Manchester United is al tien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen