'Feyenoord baalt van nieuw loonoffer door coronacrisis'

19 februari 2021, 16:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De selectie van Feyenoord moet opnieuw een deel van het salaris afstaan, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Vrijdag brachten algemeen directeur Mark Koevermans, technisch directeur Frank Arnesen en financieel directeur Pieter Smorenburg met die boodschap een bezoekje aan trainingscomplex 1908. Dat bericht werd door de selectie niet bepaald met gejuich ontvangen.

In 2020 stonden alle spelers van Feyenoord al zes maanden een gedeelte van hun salaris af aan de club, die door de coronacrisis en grote problemen dreigt te komen. Daarom is besloten dat ook de komende vier maanden minder geld zal worden toebedeeld aan de selectie. Het kantoorpersoneel leverde eerder al twintig procent van het salaris in. Ook ging er een streep door een aantal vrije dagen en bonussen.

Feyenoord moet binnenkort ook weer bij sponsoren en fans aankloppen. Die kunnen namelijk vragen om compensatie en dat kunnen de Rotterdammers niet hebben. De directie weet dat er alleen een beroep kan worden gedaan op sponsoren en fans als de selectie ook een rol speelt. Volgens het AD is de situatie bij Ajax een van de zere plekken bij de selectie. In Amsterdam hoeven de spelers namelijk geen loon af te staan.

Eerder werd al bekend dat er komende zomer vrijwel geen geld zal zijn voor nieuwe aankopen. De nieuwe trainer Arne Slot zal het grotendeels met de huidige selectie moeten doen. Het is voor Feyenoord dus bittere noodzaak om zich te plaatsen voor Europees voetbal. Na de uitschakeling in de Europa League en de KNVB Beker kunnen alle pijlen worden gericht op de Eredivisie. Daarin staat de ploeg van trainer Dick Advocaat momenteel vijfde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen