Schmidt vreest voor lange afwezigheid van Gakpo

19 februari 2021, 17:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo staat in ieder geval nog een maand aan de kant bij PSV. De buitenspeler is nog altijd niet hersteld van een enkelblessure en de revalidatie gaat niet zoals gehoopt. De Eindhovenaren proberen hem via een individueel programma fit te krijgen, maar sluiten een operatie ook niet uit. Dat liet trainer Roger Schmidt vrijdagmiddag weten.

Gakpo raakte halverwege januari op bezoek bij Sparta Rotterdam geblesseerd en zit sindsdien in de lappenmand. De komende weken moet gaan blijken of een operatie noodzakelijk blijkt te zijn voor de geboren Eindhovenaar. Dat zou een flinke streep door de rekening zijn voor Schmidt, die hem goed kan gebruiken in de strijd voor de bovenste plekken in de Eredivisie.

Voor de speler zelf zou een operatie natuurlijk ook zuur zijn. Gakpo is bezig aan een uitstekend seizoen en zijn naam viel al meerdere keren bij Oranje. Bondscoach Frank de Boer riep hem nog niet op, maar een fitte Gakpo lijkt zeker een goede optie om mee naar het EK te gaan. Ook Jong Oranje werkt dit jaar een EK af en dat lijkt aan de neus van Gakpo voorbij te gaan.

"Cody volgt de komende weken een individuele training en werkt zo aan zijn herstel. Op die manier proberen we de blessure in zijn enkel te genezen, als dit niet baat volgt een operatie", zegt Schmidt via de clubkanalen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen