KNVB niet blij met uitspraken OMT-lid: "Het is feitelijk vreemd"

19 februari 2021, 17:20

Bij de KNVB is met teleurstelling gereageerd op de uitspraken van viroloog Andreas Voss. Die sprak eerder vandaag (vrijdag) zijn twijfels uit of er in 2021 nog fans in de stadions kunnen komen. "Het lijkt me niet waarschijnlijk dat we in 2021 kunnen voetballen voor volgepakte tribunes", sprak hij eerder. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, vindt het merkwaardig.

Hij vat die uitspraken bij de NOS samen als 'prematuur, onnodig en schadelijk'. Hij vindt het met name merkwaardig vanwege de afspraken die de KNVB al maakte met het Outbreak Management Team haaks op eerdere afspraken die door de KNVB gemaakt zijn met het Ministerie van VWS en de programmastaf van Fieldlab. "Het is feitelijk vreemd dat Voss dit als wetenschapper zegt. Hij zou uit hoofde van die hoedanigheid geïnteresseerd moeten zijn in onderzoek en niet van tevoren een stellige mening poneren hoe de situatie er tot 2022 volgens hem uitziet. Als hij van mening is dat we de stadions de rest van dit jaar niet kunnen vullen, waarom zouden we dan deze Fieldlabs doen?"

De Jong heeft andere verwachtingen van 2021. "We hebben in september 2020 tot volle tevredenheid van iedereen meer dan honderd wedstrijden georganiseerd waar een paar duizend man publiek de anderhalvemeterregel in acht nam. We weten dus hoe we zoiets moeten organiseren", stelt de secretaris-generaal.

"De insteek van de Fieldlab-onderzoeken moet volgens mij zijn: hoe gaan we vanuit die situatie verder komen? Het bevreemdt me ten zeerste dat aan de vooravond van het eerste onderzoek al wordt gezegd dat we er niet op moeten rekenen dat stadions dit jaar nog vol kunnen lopen. Laten we de komende eerst kijken wat de bevindingen zijn die naar voren komen tijdens die twee wedstrijden", zegt De Jong. Dat De Voss het als vrijwel zeker noemt dat er geen volle stadions zullen zijn in 2021, vindt hij vervelend. "Ik vraag me dan af: waar baseert hij zich op?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen