Inspiratieloos Willem II keihard ten onder tegen ijzersterk Utrecht

19 februari 2021, 22:01

FC Utrecht heeft vrijdagavond keihard afgerekend met een onthutsend zwak Willem II. De Domstedelingen speelden ijzersterk en kwamen binnen twintig minuten al op een 0-3 voorsprong. De thuisploeg kreeg op geen enkele manier vat op de frivool spelende Utrechters, die in het tweede helft de eindstand van 0-6 op het scorebord zetten. Daardoor nemen de degradatiezorgen in Tilburg en omstreken toe.

De situatie van de Tilburgers kunnen we vergelijken met die van het Engelse Sheffield United. Beide ploegen presteerden het vorige seizoen boven verwachting goed met zelfs Europees voetbal in zicht, maar dit seizoen bivakkeren ze aan de onderkant van de ranglijst. Om dat te veranderen is bij Willem II Zeljko Petrovic aangesteld als opvolger van de ontslagen Adrie Koster. In zijn debuutwedstrijd als hoofdtrainer van de Tricolores won zijn ploeg nog van FC Emmen, maar vorige week gingen de Tilburgers er na een goede eerste helft hard af in De Kuip bij Feyenoord (5-0). Die zure nasmaak hoopten de Brabanders vrijdagavond weg te spoelen tegen FC Utrecht. De Domstedelingen wonnen vier van de laatste vijf wedstrijden en wilden die reeks tegen de Tilburgse formatie voortzetten om op play-off plek te komen.

Een lastige wedstrijd dus voor de Tilburgers, waardoor Petrovic ook ging sleutelen aan zijn systeem. De oefenmeester wil meer compactheid op het veld en koos er onder andere voor spits Kwasi Wriedt plaats te laten nemen op de bank en te beginnen met een 4-4-3 systeem. Eerder was dat nog een 4-4-2, waarin Wriedt en Vangelis Pavlidis als spitsen fungeerden.

De thee deed Willem II geen goed, want na amper twee minuten gespeeld te hebben stond het al 0-4. Bart Ramselaar tikte binnen na een uitstekende voorzet van Ter Avest. Zo lieten de gasten uit de Domstad zien ontzettend effectief met de kansen om te gaan, tot tevredenheid bij René Hake. De oefenmeester zag zijn ploeg vooral via de flanken ontzettend gevaarlijk worden, waarbij Ter Avest een belangrijke rol vervulde. De back, die sinds zijn komst naar Utrecht al uitblinkt, was door middel van een goal en een assist opnieuw belangrijk voor de Domstedelingen. En dat terwijl FC Utrecht dit seizoen eigenlijk ontzettend moeilijk tot scoren komt. Vaak zijn er veel kansen nodig om het net te vinden, maar dat was in Tilburg totaal anders.

In een minder aantrekkelijk tweede bedrijf kwamen de gasten na zeventig minuten op een 0-5 voorsprong. Invaller Mimoun Mahi gaf na een uitstekende actie voor op Gyrano Kerk, die bij de tweede bal makkelijk kon binnentikken. In de slotfase was het Mark van der Maarel met het slotakkoord. De rechtsback schoot met de buitenkant van zijn voet prachtig de 0-6 binnen. Dat is de elfde tegengoal in twee wedstrijden voor de Tilburgers. Daardoor nemen de kopzorgen enorm toe bij de Brabanders, maar volgend weekend krijgt Willem II in eigen huis de kans om zich te herstellen tegen een directe concurrent. ADO Den Haag komt op bezoek. FC Utrecht zal tegen hekkensluiter FC Emmen de goede reeks en het goede spel willen voortzetten.

Opstellingen en beoordelingen:*

Willem II: Arijanet Muric 5; Leeroy Owusu 4, Sven van Beek 4 (74. Jordens Peters -), Sebastian Holmén 3,5 (83. Ian Smeulers -), Derrick Köhn 4,5; Wesley Spieringhs 5, Lindon Selahi 5 (83.Rick Zuijderwijk -), Goerkem Saglam 4 (45. Kwasi Wriedt 6); Mike Trésor Ndayishimiye 5 (74. Ché Nunnely -), Evangelis Pavlidis 4,5, Mats Köhlert 4

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 6,5; Hidde ter Avest 7,5 (65. Mark van der Maarel 7), Tommy St. Jago 6,5, Willem Janssen 6,5 (83. Benaissa Benamar -), Django Warmerdam 6,5; Adam Maher 6,5 (83. Urby Emanuelson -), Joris van Overeem 6,5, Bart Ramselaar 7; Gyrano Kerk 7,5, Sander van de Streek 8 (65. Mimoun Mahi 7), Othman Boussaid 6,5 (83. Moussa Sylla -)

Man of the Match: Sander van de Streek

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen