Scorende Memphis van waarde voor winnend Lyon

19 februari 2021, 23:00

Na een teleurstellende thuisnederlaag tegen Montpellier heeft Olympique Lyon de draad vrijdag weer opgepakt. De topclub speelde bij Stade de Brest een uitstekende eerste helft en won uiteindelijk met 2-3. Memphis Depay nam één doelpunt voor zijn rekening.

Tegen Montpellier beging Lyon vorige week in eigen huis een lelijke misstap, waardoor het slechte zaken deed in de titelstrijd. Tegen Stade de Brest was het team dan ook uit op eerherstel. Dat Lyon  getergd was, bleek wel aan de openingsfase. Lyon was beter en scherper dan de thuisploeg en greep al na negen minuten de leiding via middenvelder Lucas Paqueta. Toen Houssem Aouar er na dertig minuten spelen vervolgens na een pass van Memphis 0-2 van maakte, leek het duel beslist. Dat leek het zeker toen Lyon voor rust nogmaals het net liet bollen.

Memphis ging uitstekend diepte en werd gelanceerd. De spits was niet meer te achterhalen en stormde op de keeper af, die te laat was en een overtreding beging op de aanvoerder. Memphis twijfelde niet en ging zelf achter de bal staan. Hij stuurde de strafschop koeltjes in de hoek voor de 0-3. Het was zijn veertiende goal van het seizoen.

Lyon nam na de pauze echter wel heel veel gas terug, waardoor de thuisploeg toch nog terug kon komen. Via doelpunten van Brendan Chardonnet en Irvin Cardona werd het nog 2-3, maar een nieuwe stunt zat er niet in voor Stade de Brest dat vorige week nog gelijkspeelde tegen Lille. Lyon komt door deze zege in punten gelijk met Lille en heeft een punt meer dan Paris Saint-Germain. De twee concurrenten komen later dit weekend nog in actie in de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen