Koeman riep spelersgroep bijeen na pijnlijke nederlaag tegen PSG

20 februari 2021, 08:44

Ronald Koeman heeft afgelopen week geprobeerd de uitslaande brand bij FC Barcelona enigszins te sussen. De oefenmeester ging met FC Barcelona dinsdagavond met liefst 1-4 onderuit tegen Paris Saint-Germain en verloor even daarvoor ook al van Sevilla in de halve finale van de Copa del Rey. In de twee competities lonkt dus uitschakeling en daarom riep de Nederlander zijn ploeg bijeen.

Dat schrijft het Spaanse dagblad AS althans. In de extra ingelaste meeting riep de Nederlandse coach zijn spelers op om op te staan en te laten zien dat de weg omhoog – in la Liga werden de laatste zeven duels gewonnen door de Catalanen – doorgezet kan blijven worden. 'Vrijdag herhaalde hij zijn optimistische boodschap. Hij deed dat op het trainingsveld vlak voor de training.  Koeman is ervan overtuigd dat het team dit seizoen nog prijzen kan pakken', schrijft de krant.

De tik in de Champions League was een enorme dreun, net als de nederlaag tegen Sevilla al kan die in de return eerder worden rechtgezet in Camp Nou dan de nederlaag tegen PSG. "We kunnen dit jaar nog steeds geweldige dingen doen, maar het belangrijkste is nu om de bladzijde om te slaan, vooruit te kijken en te blijven groeien", zei Koeman na de ontmanteling in de Champions League.

Lees ook: Koeman eerlijk: nieuwe Remontada niet realistisch

In La Liga is FC Barcelona bezig aan een inhaalreeks, die het komend weekend hoopt voort te zetten tegen Cadiz. Mogelijk keert voor die wedstrijd Ronald Araújo weer terug in de A-selectie, terwijl ook Gerard Piqué nog altijd volledig meetraint na zijn rentree tegen PSG. Atlético Madrid speelt opnieuw tegen Levante, tegen wie het eerder deze week punten verspeelde, terwijl Real Madrid op bezoek gaat bij Real Valladolid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen