Waarom Disney+ koos voor een docu over Feyenoord

20 februari 2021, 08:54

Walt Disney is momenteel bezig met een achtdelige 'baanbrekende' serie over Feyenoord, maar het is zeker niet uitgesloten dat er nog meer series over voetbalclubs volgen. De betaalzender kijkt vooral naar de verhalen die er te vertellen zijn en niet specifiek naar de club. "Wij hebben geen specifieke ambitie met voetbalclubs. Maar mocht het aanslaan en de clubs dienen zich aan..."

Dat vertelt Marco de Ruiter, Country Manager van The Walt Disney Company Benelux, tegenover de NOS. "Wij denken in breder entertainment. Onze ambitie is om Nederlandse content te maken. En bij Feyenoord gebeurt altijd wat. Het is spannend voor een groot deel van onze abonnees en voor potentiële abonnees. Het bedient een grote doelgroep", legt hij de keuze voor Rotterdam uit.

Toch had de eerste Nederlandse documentaire over een voetbalclub van deze statuur ook elders kunnen zijn, aldus De Ruiter. "Wij staan open voor iedereen met een goed verhaal. Dit is een goed verhaal. En het gaat toevallig over Feyenoord, maar het had ook Ajax kunnen zijn", zo legt de manager van Walt Disney uit.

Het feit dat voetbalclubs een grote achterban hebben en het dus voor de betaalzender een mooie manier is om aan nieuwe abonnees te komen, speelt niet mee volgens De Ruiter. "Het is niet zo dat wij bij Disney een routekaart hebben liggen die van Feyenoord doorgaat naar de volgende club", hult hij zich in nevelen overe andere series. "De producent heeft ons benaderd met het idee en dat paste op een aantal punten goed."

De serie wordt uitgezonden op Disney+, dat ook eigenaar is van ESPN. Toch gaat deze documentaire veel verder dan de gemiddelde documentaires die te zien zijn op de opvolger van FOX Sports. Het is niet uniek in de voetballerij: Amazone kwam vorig jaar met een documentaire over Tottenham Hotspur, Sunderland 'Til I Die was een groot succes op Netflix en afgelopen week werd een minireeks afleveringen over Ronald Koeman in Barcelona gepubliceerd op Videoland.

Lees ook: Feyenoord opent deuren voor 'baanbrekende documentaire'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen