'Coronabom' ten einde bij Club Brugge, Lang nog wel afwezig

20 februari 2021 – Club Brugge werd afgelopen week geteisterd door een 'corona-bom': vrijwel de gehele technische staf raakte besmet en ook spelers Stefano Denswil, Noa Lag, Hans Vanaken, Mats Rits en Matej Mitrovic legden een positieve test af. Een nieuwe ronde coronatesten brachten echter geen nieuwe besmettingen aan het licht, waardoor de onstekingshaard voorlopig voorbij lijkt.

'Coronabom' ten einde bij Club Brugge, Lang nog wel afwezig

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijft Het Nieuwsblad, dat wel schrijft dat de postief geteste spelers nog even ontbreken. Volgens het Belgische medium is het dan ook vrijwel onmogelijk dat de spelers in de return tegen Dinamo Kiev in de Europa League in actie kunnen komen voor de koploper van de Jupiler Pro League. In eigen land is er voor sommige spelers echter wel hoop om minuten te maken. 'In België worden spelers soms alsnog vrijgegeven als uit andere testen blijkt dat ze antilichamen hebben aangemaakt en dus coronavrij zijn, al wordt daar bij de voetbalbond niet graag over gesproken', schrijft de krant.

Bij de UEFA is de regelgeving veel strenger – zo werd eerder ook al duidelijk in de soap waar Ajax mee te maken had voor de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland. Europees moet een speler een negatieve PCR-test afleggen, anders mag die sowieso niet spelen. Ook als het slechts restdeeltjes zijn van een eerdere coronabesmetting. Speeltijd dit weekend lijkt behalve voor Rits, die geen klachten heeft, overigens wel onmogelijk, al gaat de eerder nog onzekere wedstrijd wel gewoon door. Een week later in de topper tegen AA Gent hoopt de club Lang, Vanaken en coach Clement weer terug te hebben.

Lees ook: Vormer: "Tevreden om met 1-1 naar huis te gaan"

Ondanks de vele spelers die ontbraken boekte Club Brugge (1-1) een aardige uitgangspositie in Oekraïne tegen Dinamo Kiev in de Europa League. In de competitie treft het dit weekend nummer zes OH Leuven. Mochten er onverhoopt punten worden verspeeld, dan is dat geen ramp, want in de Belgische competitie staat Club Brugge op een riante voorsprong.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd