'De 10 miljoen voor Baumgartl is gewoon weggegooid geld'

20 februari 2021, 09:30

Timo Baumgartl was donderdagavond de grote schlemiel bij PSV in de Europa League-ontmoeting met Olympiakos. De Duiser viel in de eerste helft in en was vlak daarna betrokken bij de derde goal van de Grieken. 'De tien miljoen euro, die op voorspraak van technisch manager John de Jong en toenmalig trainer Mark van Bommel door PSV is betaald aan VfB Stuttgart, is gewoon weggegooid geld', stelt Wim Kieft.

Dat schrijft de oud-international in zijn column in De Telegraaf. 'Timo Baumgartl heeft geen enkel idee waarmee hij bezig is en wat er om hem heen gebeurt op het veld', concludeert Kieft op basis van de wedstrijd donderdagavond in Griekenland. 'Hij loopt rond als zo'n natuurliefhebber, die met een verrekijker om z'n nek vogeltjes bestudeert in het bos. Hij wint geen duel en voetballend brengt hij niets extra's. Z'n inspeelpass is van een bedroevend niveau.'

Volgens de voormalig spits moeten verdedigers doen waarvoor ze op het veld staan: verdedigen en de rest is meegenomen. 'Leuk als je aanvallend wat kan of dat je een goede vrije trap of corner kan nemen zoals Philipp Max bij PSV. Maar als je hem verdedigend ziet schutteren, schiet het z'n doel voorbij', vindt de analist die ook Feyenoorder Lutsharel Geertruida zag blunderen tegen sc Heerenveen ('Aan de eerste drie tegengoals was hij medeschuldig') en Sergino een zware avond zag hebben tegen Paris Saint-Germain.

'Dest won geen duel en werd qua fysiek, snelheid en inzicht volledig afgetroefd door Mbappé. PSG bewees trouwens dat Ronald Koeman nog geen steek verder is met zijn elftal dan vorig jaar, toen FC Barcelona onder zijn voorganger met 8-2 werd afgedroogd door Bayern München', aldus de kritische Kieft.

Lees ookSchmidt eerlijk over falende Baumgartl: "Oogde nerveus"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen