FC Groningen mist Buijs na 'voorzorgsmaatregel'

20 februari 2021, 10:09   Bijgewerkt: 20 februari 2021, 12:04

FC Groningen moet het in de noordelijke derby zondagmiddag stellen zonder hoofdtrainer Danny Buijs. De oefenmeester zat afgelopen week in een overleg op de club, waarbij één persoon besmet bleek te zijn met het coronavirus. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus en keeperstrainer Sascha Marth blijven om dezelfde reden thuis.

Dat communiceert FC Groningen via de clubsite. Hoewel Buijs net als alle andere spelers en stafleden een negatieve coronatest kon overleggen, is er besloten om uit voorzorg toch thuis te blijven. De assistent-trainers Adrie Poldervaart en Alfons Arts nemen in Heerenveen de honneurs waar op de bank, waarbij eerstgenoemde de eindverantwoordelijkheid heeft op de bank van de Groningers. Eerder dit seizoen tegen Feyenoord zat hij bij afwezigheid van Buijs (privé-redenen) ook al op de bank.

'Na het weekeinde wordt het drietal opnieuw getest en als die uitslag wederom negatief blijkt te zijn en er geen gezondheidsklachten zijn opgetreden, kunnen zij richting de thuiswedstrijd tegen Feyenoord – komende woensdag – weer van de partij zijn', schrijft de club over de drie uit voorzorg in quarantaine gezette personen. Sander van Gessel, coach van het O21-team van de Groningers, wordt tijdelijk doorgeschoven naar de technische staf voor het duel in Friesland. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen