De Jonge kondigt perspectief voor voetbal met publiek aan

20 februari 2021, 13:59

Hugo de Jonge is zaterdag met goed nieuws gekomen voor de voetbalfans. In het weekend waarin bij NEC voor het eerst weer mensen op de tribunes zullen plaatsnemen, heeft de gezondheidsminister aangegeven dat er vanaf de lente perspectief gloort. "Met toegangstesten maken we dingen mogelijk die anders niet mogelijk waren."

Het idee is vrij simpel, zo legde De Jonge uit tegenover De Telegraaf: dagelijks krijgen enkele honderdduizenden mensen een testbewijs, waarop een negatieve uitslag staat. Op die manier moeten sneltests het mogelijk maken om bijvoorbeeld naar evenementen en sportwedstrijden te gaan, waarbij alleen negatief geteste mensen elkaar niet kunnen besmetten.

Lees ookProef mét publiek bij duels van NEC en Almere City

Eerder deze week kondigde het kabinet aan dat er al gedacht wordt aan die mogelijkheden om zo weer meer mogelijk te maken. Het idee is om dat vanaf april te doen, aldus De Jonge. Er komen daarvoor 400.000 tests per dag beschikbaar om zo via de app CoronaCheck ze groen licht te geven. Dat dient dan ook om bewijs om aan te geven dat je negatief bent. 

"We willen testen niet meer alleen gebruiken voor het opsporen en traceren van corona, maar juist ook voor het weer veiliger mogelijk maken van het sociale leven, van werk en het onderwijs", aldus De Jonge over de ontwikkelingen op coronagebied. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen