Almere City FC kopt zich langs TOP Oss terug naar KKD-top

20 februari 2021, 15:54

Almere City FC heeft zich zaterdagmiddag langs TOP Oss gekopt. De geplaagde ploeg van Ole Tobiasen leek na twee nederlagen op rij opnieuw puntverlies te lijden nadat het een 0-2 voorsprong in het tweede bedrijf nog volledig uit handen gaf. In de slotfase kopte de kleine John Yeboah de bezoekers alsnog naar de belangrijke zege, die in blessuretijd nog werd vergroot (2-4).

De treffer van Yeboah was de derde kopbal van Almere City FC die gepromoveerd werd tot doelpunt. Al vroeg in de wedstrijd knikte Thomas Verheijdt de bal nét over de doellijn (zie onder) en ook van de grote Daniël Breedijk, die na een half uur uit een corner vogelvrij de score verdubbele, verwacht je eerder een kopdoelpunt van Yeboah.

De huurling van Willem II was in de eerste helft weliswaar heel gevaarlijk geweest, maar zag diverse pogingen uiteindelijk niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Dat leek Almere City FC duur komen te staan, want in het tweede bedrijf was de thuisploeg véél sterker en kwam het via Philippe Rommens en invaller Kyvon Leidsman knap terug in de wedstrijd (2-2).

Een derde puntverlies op rij kwam er door de rake kopbal van Yeboah én de treffer van Elias Sørensen diep in blessuretijd, nadat hij eerder nog vergat het duel te beslissen, echter niet voor de bezoekers. Almere City FC profiteert zodoende van het puntverlies van SC Cambuur vrijdagavond. Voor zowel Almere City FC als De Graafschap is de achterstand nog maar vier punten op de Leeuwarders. Bovendien is het goede gevoel weer meer terug bij de formatie van Tobiasen, al maakt de coach zich ongetwijfeld zorgen over het vertoonde spel in de tweede helft.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!