Bongonda ziet mentaal probleem bij Genk van Van den Brom

20 februari 2021, 16:40   Bijgewerkt: 20 februari 2021, 16:50

John van den Brom heeft het moeilijk KRC Genk. De trainer wist het succes van voorganger Jess Thorup in november een korte tijd vol te houden, maar inmiddels zijn de resultaten aanzienlijk minder en wordt in België al gespeculeerd dat hij moet vrezen voor zijn ontslag. Aanvaller Théo Bongonda meent te weten waar het verval bij Genk aan ligt. 

"Het is een kwestie van mentaliteit", was de linksbuiten duidelijk in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Als álles lukt, dan is voetbal zo simpel. Tegen Anderlecht en Oostende komen we voor en verliezen we toch de wedstrijd (1-2 en 3-1, red.). Om de een of andere reden sluipt er twijfel in de ploeg. En dat is niet nodig, want ik herinner mij hier nog de wedstrijd tegen Antwerp (4-2 winst, red.). We komen vroeg achter, maar we knokken wel terug en spelen de beste match van het seizoen."

Bongonda vervolgde: "Mentaliteit is alles en ik denk dat we wat dat betreft moeten naar de basis. Als we goed zijn, zijn we écht goed, maar bij ons wordt een mindere periode snel een écht slechte periode. We vallen te diep en dat heeft met mentaliteit te maken. Ik vind dat jammer, op een bepaald moment waren we één van de best voetballende ploegen van België. Zelfs nu is er nog niets verloren, maar je voelt dat er iets niet klopt."

Genk was aan een uitstekend seizoen begin toen succestrainer Jess Thorup begin november werd weggekaapt door FC Kopenhagen. Van den Brom zag het als de ideale kans en verruilde Utrecht voor wat toen de koploper van België was. Inmiddels is Genk echter flink afgezakt en staat het op plek drie, liefst zeventien punten achter koploper Club Brugge. In België gaan al geluiden op dat hij moet vrezen voor zijn positie, maar zelf blijft Van den Brom daar nuchter onder. "Ik kan me daar niet druk om maken. Ik leef van dag tot dag. Ik heb ook nog geen enkele indicatie opgevangen uit de gesprekken die ik voer dat er zondag extra druk op de ketel staat", zei hij tegen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380386/van-den-brom-vreest-niet-voor-positie-leef-van-dag-tot-dag/,_blank,Sporza.]

Genk hervat de competitie zondagavond om 18:15 uur met een thuiswedstrijd tegen nummer tien Beerschot.

Lees ook: 'Positie Van den Brom ter discussie bij Genk'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen