Bayern onderuit dankzij sterke eerste helft Frankfurt en Younes

20 februari 2021, 17:29   Bijgewerkt: 20 februari 2021, 18:52

Bayern München is zaterdagmiddag voor de tweede keer in een week tijd tegen pijnlijk puntverlies aangelopen. De ploeg kwam een slechte eerste helft tegen Eintracht Frankfurt niet meer te boven en verloren uiteindelijk met 2-1. Achtervolger RB Leipzig speelt morgen (zondag) uit bij Hertha BSC en kan hierdoor bij winst het gat verkleinen tot slechts twee punten.

Nog maar negen dagen geleden kroonde Bayern München zich tot wereldkampioen door het Mexicaanse Tigres UANL, maar al snel is het weer met beide benen op de grond gezet. Dat begon afgelopen maandagavond al, toen het met moeite tot een punt kwam tegen degradatiekandidaat Arminia Bielefeld (3-3). Een wake-up call voor Der Rekordmeister, zou men denken, maar ook in Frankfurt ging het al vroeg mis.

De eerste helft was in alle opzichten voor Eintracht Frankfurt, met daarbij een hoofdrol voor Amin Younes. De oud-Ajacied was al betrokken bij de openingstreffer, waar hij tussen twee man door Filip Kostic. De daarop volgende lage voorzet van de Serviër werd door Daichi Kamada binnengeschoven. Na een halfuur kwam ook Younes zelf op het scoreformulier te staan, en wel met een absolute beauty. De linksbuiten kapte naar binnen en schoot met veel effect langs Manuel Neuer de kruising in. Een uitstekende revanche, nadat hij eerder al dicht bij een nog mooiere 2-0 was, toen hij vanaf de middenlijn Neuer te ver voor zijn doel zag staan en besloot om het te proberen. Die poging ging echter net naast.

Na rust wist Bayern zich enigszins te herpakken, wat in de 53e minuut ook tot de aansluitingstreffer leidde. Dat Robert Lewandowski die goal maakte zal geen verrassing zijn, maar vooral ook het voorbereidend werk van Leroy Sané dient benoemd te worden. De aanvaller kapte met één beweging twee man uit, haalde de achterlijn en passeerde er daar nog één. De lage voorzet die volgde was eenvoudig binnen te tikken - zeker wanneer het Lewandowski betreft. In het spannende halfuur dat volgde kregen beide ploegen kansen. Kingsley Coman was dichtbij namens Bayern, Kostic namens Frankfurt - dat ook vergeefs nog een penalty claimde. Meer doelpunten bleven echter uit, wat opnieuw pijnlijk puntverlies voor de wereldkampioen betekende.

Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 1-2

Op hetzelfde tijdstip ging ook subtopper Borussia Mönchengladbach onderuit tegen degradatiekandidaat FSV Mainz. Al na tien minuten kwam de nummer zeventien van de Bundesliga op een verrassende 0-1 voorsprong dankzij Karim Onisiwo, die scoorde na een lange bal van voormalig Heerenveen- en Feyenoord-speler Jeremiah St. Juste. Na een klein halfuur kon Lars Stindl de 1-1 maken, wat lange tijd de eindstand leek te worden. In de 86e minuut was het echter invaller Kevin Stoger die zich tot matchwinner kroonde namens Mainz, dat door de overwinning nog wat meer afstand neemt van het noodlijdende Schalke 04.