Levante doet Atlético voor tweede keer in vier dagen pijn

20 februari 2021, 18:12

In vier dagen tijd is Levante twee keer een te lastige horde gebleken voor koploper Atlético Madrid. Nadat de inhaalwedstrijd van afgelopen woensdag in Valencia in een 1-1 gelijkspel eindigde, hield Atlético aan de thuiswedstrijd helemaal geen punten over (0-2). Door de nederlaag kunnen achtervolgers Real Madrid en FC Barcelona dit weekend weer iets dichterbij komen.

Net als afgelopen woensdag had Atlético de overhand, maar een combinatie van pech en uitstekend keeperswerk van Dani Cardenas maakte dat het niet tot scoren kwam. Dat gold in de dertigste minuut wel voor de bezoekers, die daarbij wél het nodige geluk aan hun zijde hadden. Een schot van José Morales werd van richting veranderd door Felipe en was daardoor niet meer te pakken voor Jan Oblak. Het betekende een achterstand die Atlético - ondanks opnieuw vele kansen - niet meer te boven kwam. Een herhaling van afgelopen woensdag dus, met dit keer een nog slechter resultaat. In de absolute slotfase werd het namelijk ook nog 0-2. Oblak ging mee naar voren met een hoekschop, wat Jorge de Frutos na een perfecte counter af kon straffen. 

Het resultaat is opnieuw goed nieuws voor Ronald Koeman. De achterstand van zijn FC Barcelona op Atlético leek enkele weken nog heel lastig te overbruggen, maar kan morgen bij winst op Cadiz verkleind worden tot zes punten. Nummer twee Real Madrid komt vanavond al in actie, op bezoek bij nummer negentien Real Valladolid. De Koninklijke kan bij winst op drie punten van de stadgenoot komen. Voor Atlético, dat de laatste weken al enkele keren puntverlies leed en ook met de wedstrijden die het wel won veel moeite had, is het zaak zich snel weer op te richten. Naast de titelrace wacht dinsdagavond ook Chelsea in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen