Gehavend Real profiteert optimaal van zeperd Atlético

20 februari 2021, 22:52

Real Madrid heeft de titelstrijd in Spanje nieuw leven ingeblazen. De Madrilenen zagen stadgenoot Atlético Madrid eerder vandaag met 0-2 verliezen van Levante en wonnen zelf met 0-1 op bezoek bij Real Valladolid. Zodoende is de ploeg van trainer Zinédine Zidane de koploper tot op drie punten genaderd, al heeft Atlético wel een duel minder gespeeld.

Zidane kent geen goed seizoen in de hoofdstad van Spanje en wordt inmiddels ook geteisterd door een ware blessuregolf. Onder meer Karim Benzema, Sergio Ramos, Eden Hazard en Dani Carvajal waren niet van de partij in het Estadio Nuevo José Zorrilla. Daarom was de Fransman genoodzaakt om veel onervaren jongens op zijn reservebank te zetten.

Op bezoek bij laagvlieger Valladolid maakte de grootmacht er zeker geen spektakel van. De nummer negentien van de ranglijst kende dan ook weinig problemen om de regerend landskampioen in het eerste bedrijf van scoren af te houden. Na de rust moest Valladolid toch capituleren. Halverwege de tweede helft knikte Casemiro de 0-1 achter doelman Jordi Masip.

Omdat Atlético dus verloor, heeft de ploeg van Diego Simeone zijn riante voorsprong uit handen gegeven. Real heeft inmiddels 52 punten verzameld en staat dus drie puntjes achter de lijstaanvoerder, terwijl ook FC Barcelona (46 punten) en Sevilla (45 punten) volop in de race zijn. Die ploegen hebben twee wedstrijden minder afgewerkt dan Real.

Lees ook: Levante doet Atlético voor tweede keer in vier dagen pijn

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen