Lukkien: "Ik denk dat ik met mijn collega's een drankje ga doen"

20 februari 2021, 23:55

Dick Lukkien is opgelucht dat zijn FC Emmen eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken heeft. De oefenmeester heeft een slechte periode achter de rug met zijn ploeg, maar won zaterdagavond met 3-2 van PEC Zwolle. Toch weet de nuchtere Lukkien ook dat Emmen nog een lange weg te gaan heeft als de club uit Drenthe in de Eredivisie wil blijven.

"We beseffen in welke situatie we zitten". aldus een realistische Lukkien tegenover ESPN. "Het is doorgaan en kwaliteit blijven leveren. Het is duidelijk dat wij kunnen voetballen. We hebben de bodem geraakt en nu zijn we aan het opkrabbelen. Ik denk dat ik mijn collega's wel even een drankje ga doen."

Lukkien hield met Emmen steeds vast aan de eigen visie. Daar heeft de coach absoluut geen spijt van. "Het zou gek zijn als we nu ineens anders over voetbal gaan denken. Dat past niet bij mij en deze club, wij gaan door met wat we doen. Menigeen heeft ons al afschreven, maar we zijn met een been opgestaan. We leven nog."

"Als je eindelijk wint, dan geeft dat een goed en voldaan gevoel", vervolgde de trainer van de hekkensluiter. "Dit zat er een tijdje aan te komen, maar je kent de situatie waar we in zitten. Dan is het lastig om in je eigen visie te blijven geloven. Dat hebben we toch gedaan en dan is het mooi dat wij op onze manier dik verdiend van PEC Zwolle winnen."

Lees ook: Vreugde bij FC Emmen: "Dit was echt onze laatste strohalm"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen