AZ richt vizier nu volledig op de tweede plaats in de Eredivisie

21 februari 2021, 12:01

Door de derde overwinning op rij staat AZ er weer goed bij in de Eredivisie. De Alkmaarders bezetten na de 1-4 zege op VVV-Venlo de derde plaats, met een punt minder dan PSV. Het doel van de ploeg is om de tweede plek in handen te krijgen.

De koppositie pakken is volgens trainer Pascal Jansen misschien iets teveel gevraagd. Tweede eindigen ziet hij als een realistisch doel. "We hebben deze week tegen elkaar uitgesproken dat we de best of the rest willen worden", zei Jansen na de wedstrijd in Limburg tegen ESPN. "Ajax is dit seizoen het meest stabiel gebleken, die zijn uit zicht. Wij gaan met PSV, Feyenoord en Vitesse uitmaken wie de nummer twee gaat worden."

Tegen VVV beleefde AZ een vrij zorgeloze avond, zo stelde Jansen tevreden vast. "Ik ben heel tevreden over hoe we het eerste deel van de eerste helft hebben gespeeld. We waren zeer geconcentreerd en speelden in een hoog tempo", vertelde Jansen. "Daarna kregen we een mindere fase, maar in de tweede helft konden we de wedstrijd weer naar ons toetrekken."

Belangrijk was bovendien dat Myron Boadu twee keer scoorde. Hij stak de laatste tijd in mindere vorm. "Ik ben ook blij voor hem dat hij het net weer heeft gevonden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen