Feyenoord komt goed weg met punt in foutenfestival bij Twente

21 februari 2021, 14:16

Een duel vol fouten heeft FC Twente en Feyenoord zondagmiddag in de Grolsch Veste allebei een punt opgeleverd. Vooral de Rotterdammers kunnen daar blij mee zijn, aangezien bij een Twentse 2-1 voorsprong Luciano Narsingh tot twee keer toe verzuimde om defensief gepruts van Feyenoord af te straffen. De blunders van Narsingh werden opgevolgd door fouten van teamgenoten, die een penalty veroorzaakten voor Feyenoord. Steven Berghuis zette zo de 2-2 eindstand op het bord.

Met de bekerblamage bij sc Heerenveen nog een beetje in het achterhoofd trad een getergd Feyenoord aan bij FC Twente. Het moest de rug rechten, veerkracht tonen en laten zien dat zoiets als in Friesland een incident was. Feyenoord-trainer Dick Advocaat greep daarom in: Lutsharel Geertruida, Eric Botteghin en Leroy Fer werden geslachtofferd. Bart Nieuwkoop, Uros Spajic en Orkun Kökçü kregen weer een kans in de basis.

Amper bekomen van de nieuwe tegenslag, kwam de volgende er al overheen voor Feyenoord. Twente zette door en een minuut na de 1-0 lag de bal weer in het net. Narsingh ontving de bal van Queensy Menig, trok voor en bij de tweede paal werkte rechtsback Tyronne Ebuehi de bal in het doel. Zo stond het na veertien minuten spelen opeens 2-0, terwijl er na twaalf minuten nog geen enkel schot was gelost door beide teams.

Danilo

Danilo

Heel anders was dat in de tweede helft, waarin Twente de deksel op de neus kreeg. Dat kwam vooral omdat de Tukkers tot twee keer toe verzuimden om het extreem slordige Feyenoord knock-out te slaan. Narsingh, die in de eerste helft nog zo goed op dreef was, mocht zich aanrekenen dat hij twee honderdprocentkansen miste. Bij de eerste schoot hij tegen Marsman op na balverlies van Senesi en bij de tweede ging Marsman zelf in de fout en kreeg Narsingh het niet voor elkaar om de bal langs de laatste verdediger in het lege doel te schieten. 

Zo bleef Feyenoord met het nodige geluk in de wedstrijd en heel gek was het dan ook niet dat aan de overkant Twente het zelf uit handen gaf. Eerst was het Godfried Roemeratoe die de bal lastig terugspeelde richting Dario Dumic. Vervolgens was Luis Sinisterra eerder bij de bal dan Dumic en werd hij door de centrale verdediger gevloerd. Opnieuw wees Danny Makkelie naar de stip en Berghuis faalde niet: 2-2.

Daarmee was het qua doelpunten gedaan. Twenten en Feyenoord bleven vrolijk verder aanmodderen, maar konden geen winnende treffer forceren. Daartoe kregen Mark Diemers, Danilo en Menig nog wel kansen, allen misten echter de scherpte. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest, gezien alle fouten die deze goedbetaalde artiesten maakten. Twente en Feyenoord moesten daarom genoegen nemen met een punt: 2-2.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 5, Tyronne Ebuehi 6 (72. Nathan Markelo -), Dario Dumic 4.5, Kik Pierie 5, Jayden Oosterwolde 5.5 (64. Gijs Smal 5), Godfried Roemeratoe 4.5, Jesse Bosch 5, Ramiz Zerrouki 5, Luciano Narsingh 5.5 (86. Thijs van Leeuwen -), Danilo 5.5 (87. Issah Abass -), Queensy Menig 6 (87. Daan Rots -).

Feyenoord: Nick Marsman 4, Bart Nieuwkoop 5.5 (69. Lutsharel Geertruida 5), Uros Spajic 3, Marcos Senesi 3, Tyrell Malacia 5, Jens Toornstra 6, Mark Diemers 4.5, Orkun Kökçü 4 (60. Leroy Fer 5), Steven Berghuis 5.5, Bryan Linssen 4, Luis Sinisterra 4 (87. Ridgeciano Haps -).

Man of the match: Jens Toornstra

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen