KNVB moet in april laten weten hoeveel fans er bij EK-duels zijn

21 februari 2021, 15:59

De KNVB moet in april aan de UEFA laten weten hoe veel toeschouwers er verwacht kunnen worden bij de vier EK-wedstrijden van de zomer in Amsterdam. Op 5 april moet de bond die informatie doorgeven aan de Europese voetbalbond. Dat meldt NUSport.nl.

De KNVB moet tevens een back-upscenario opstellen en doorgeven aan de UEFA, voor het geval de coronasituatie er kort voor het EK steeds slechter uit gaat zien. "Ik heb een heel onrealistische droom en dat is 50.000 man in de Johan Cruijff ArenA", zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB en toernooidirecteur in Amsterdam. "Daar doe je het altijd voor, maar ik snap dat dit in juni niet kan. Ik ben realistisch: het moet veilig en verantwoord. Het zijn moeilijke processen."

Dat er fans in de Johan Cruijf ArenA zullen zijn tijdens het EK, staat voor De Jong als een paal boven water. "De absolute ondergrens is de situatie zoals we die in september hadden, met toeschouwers op 1,5 meter van elkaar. Toen konden er zo'n 15.000 mensen in het stadion. Dat moet komende zomer ook makkelijk kunnen op een goede manier. We zoeken naar een innovatief en creatief scenario. We zijn ambitieus, maar ook realistisch."

Het zal vermoedelijk gaan liggen tussen de twintig en honderd procent van de totale bezetting. "Iedere supporter meer, betekent meer sfeer. Wij zetten ons, samen met alle betrokken partijen, in voor iedere bezette stoel extra. Kijk, 15.000 toeschouwers is hartstikke mooi; 25.000 is mooier, 40.000 nog mooier en 50.000 natuurlijk het allermooiste. Waar we op uit gaan komen? Ik hoop zo hoog mogelijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen