Advocaat brengt drie spitsen niet in: "Ik vertel de reden niet"

21 februari 2021 – Dick Advocaat kreeg na de bekeruitschakeling tegen sc Heerenveen zondag weer een teleurstelling te verwerken met Feyenoord. Bij FC Twente moesten de Rotterdammers genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Advocaat baalde ervan dat zijn team ondermaats presteerde.

Advocaat brengt drie spitsen niet in: "Ik vertel de reden niet"

"Wat er precies aan de hand was kan ik moeilijk aangeven op dit moment", sprak de trainer bij RTV Rijnmond. "Zeker de eerste helft was het slecht, dat zijn dingen die soms niet te verklaren zijn. De spelvreugde verdwijnt vanzelf als je zo snel 2-0 achter staat. En hoe we achter kwamen... dan zijn ze ook veel te lief naar elkaar. Het kan toch niet zo zijn dat je maar aardig tegen elkaar blijft als je zulke goals weggeeft?"

Twente liet de kansen liggen, terwijl Feyenoord toesloeg. Dat stemde Advocaat wel tevreden. "En als je ziet hoe we dan nog terugkomen... niet zozeer met goed voetbal maar wel met kracht en beleving. Maar het was niet goed genoeg, laat dat duidelijk zijn. En dat is moeilijk te verklaren."

Overigens was het opvallend dat Advocaat zijn drie spitsen Nicolai Jørgensen, Lucas Pratto én Robert Bozeník allemaal op de bank hield tegen Twente. "Er zal toch een reden zijn dat ik dat niet doe", zei de trainer. "Het lijkt me nog niet verstandig die reden te vertellen."

Feyenoord

gerelateerd