Weer winnend RB Leipzig maakt Duitse titelstrijd spannend

21 februari 2021, 17:23

De Duitse titelstrijd is weer spannend. Nadat Bayern München eerder dit weekend verloor van Eintracht Frankfurt, maakte RB Leipzig zondagmiddag geen fout op bezoek bij laagvlieger Hertha BSC (0-3). Daardoor kan het bovenin de Bundesliga weer alle kanten op. 

Nog niet zo lang geleden was de voorsprong van Der Rekordmeister gestegen naar liefst zeven punten, nadat RB Leipzig punten verloor tegen het dolende FSV Mainz. Het had er alle schijn van dat Bayern München zich dus opnieuw kon gaan opmaken voor een Duitse titel, maar door de vierde zege op rij van Leipzig en remise en dus nederlaag van de koploper, is het weer ongemeen spannend.

Na de midweekse nederlaag tegen Liverpool ging het zondagmiddag weer probleemloos op bezoek bij Hertha BSC, dat ondanks de trainerswissel met Pal Dardai – die geen Nederlanders in zijn wedstrijdselectie opnam – nog maar weinig punten heeft verzameld. Marcel Sabitzer opende na een klein half uur op fraaie wijze de score, waarna twintig minuten voor het einde de wedstrijd werd beslist door Nordi Mukiele, die tegen Liverpool nog gruwelijk in de fout ging.

Met Justin Kluivert als invaller in de ploeg kwam er zelfs nog een derde goal voor de ploeg van Julian Nagelsmann: Vilmos Obran knikte uit een voorzet van Sabitzer raak. Met Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt én Bayern München op het programma in de komende weken, kan het bovenin in de Bundesliga alle kanten op en dat had begin februari bijna niemand meer verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen