'Feyenoord heeft drie gegadigden voor rol teammanager'

21 februari 2021, 17:24

Feyenoord hoopt Robin van Galen te strikken als nieuwe teammanager. De voormalig waterpolo-international vervult momenteel een functie als commercieel directeur bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond, maar moet in Rotterdam Bas van Noortwijk gaan opvolgen. De 66-jarige teammanager gaat na dit seizoen met pensioen.

Dat bevestigt Van Galen in gesprek met RTV Rijnmond.  "Ik kan het natuurlijk wel ontkennen, maar daar word je later mee om je oren geslagen. Het is waar dat ik een week of drie geleden gesproken heb met Mark Koevermans en Frank Arnesen over die job." Feyenoord heeft echter nog twee andere kandidaten in het vizier. Ook ex-tennisser Raemon Sluiter en Leen van Steensel, momenteel actief als teammanager bij Sparta, staan op de lijst.

Van Galen wacht het belletje van Feyenoord rustig af. "Na ons gesprek op 1 februari, waarin we anderhalf uur prima over topsport hebben zitten kletsen, gaf Feyenoord aan vier tot zes weken nodig te hebben. Dus na die periode verwacht ik een belletje en dan zien we wel wat het gevolg is." Voor Van Galen zou het een flinke carrièreswitch zijn. Eerder was hij bondscoach van de mannen én vrouwen in het waterpolo. 

Toch is de voetballerij hem niet vreemd. Eerder werkte hij al als bestuurslid voor Excelsior. De interesse van Feyenoord laat hem niet koud. "Ik ben natuurlijk een geboren en getogen Rotterdammer en zat als klein kind in vakkie T (in de Kuip). Het doet wat met je. Ik zit heel m'n leven al in de zwem- en waterpolowereld. Misschien is dit wel een moment om een keer te switchen van sport. Zo ver is het nog niet, maar als Feyenoord belt ga je op z'n minst het gesprek aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen