Ten Hag husselt in basiself: Kudus keert terug

21 februari 2021, 18:54   Bijgewerkt: 21 februari 2021, 19:05

Erik ten Hag gunt Mohamed Kudus zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer na een slepende meniscusblessure. De twintigjarige Ghanees staat daarmee voor het eerst sinds midden oktober op het opstellingsformulier bij Ajax tegen Sparta. Zijn basisplek gaat ten koste van Davy Klaassen, die rust krijgt in aanloop naar het Europa League-treffen met Lille OSC.

Ook Devyne Rensch begint tegen Sparta op de reservebank. De jonge back wordt rechts achterin vervangen door Jurriën Timber. Dat is goed nieuws voor Perr Schuurs, die terugkeert in de basiself. De laatste weken was hij zijn plek in het hart van de defensie verloren aan Timber. Nicolás Tagliafico ontbreekt wegens een blessure, waardoor Daley Blind als linksback start.

Sébastien Haller neemt zijn vertrouwde plek in de spits in. Afgelopen donderdag moest hij nog toekijken omdat Ajax hem vergat in te schrijven voor de Europa League-apotheose. Door de terugkeer van de Ivoriaanse spits schuift Dusan tadic weer terug naar de linksbuitenpositie.

Ook bij tegenstander Sparta zijn er wijzigingen in de basisformatie. Coach Henk Fraser kiest in de Johan Cruijff Arena voor een vijfmansdefensie, waardoor Bart Vriends terugkeert vanaf het beginsignaal. De verdediger ontbrak de laatste weken met een blessure. Fraser heeft op het middenveld een plek voor Jeffry Fortes. Hij vervangt de geblesseerde captain Adil Auassar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen