Lille als koploper naar Amsterdam na ruime zege

21 februari 2021, 21:04

Lille OSC heeft vertrouwen getankt in aanloop naar de cruciale return in de Europa League. De Fransen wonnen met 1-4 op bezoek bij FC Lorient en heroverden daarmee de koppositie in de Ligue 1. De focus kan nu direct op het treffen met Ajax, tegen wie Lille een 1-2 nederlaag moet goedmaken.

Ongetwijfeld stapt Lille met een flinke dosis vertrouwen het vliegtuig in, als het komende donderdag afreist naar Amsterdam. Na de 1-2 nederlaag van afgelopen weekend dient Lille een overwinning te boeken bij Ajax. De Amsterdammers weten in ieder geval dat ze de koploper van Frankrijk zullen ontvangen: met de overwinning op Lorient passeerde Lille concurrent Olympique Lyon op de ranglijst.

Basisklant Sven Botman moest met zijn defensie na 23 minuten nog een tegentreffer slikken, maar tot averij leidde dat niet. Een eigen treffer van Andrew Gravillon en goals van José Fonte, Jonathan Ikone en invaller Domagoj Bradaric zorgden uiteindelijk voor de eenvoudige 1-4 overwinning. Direct na het laatste fluitsignaal kon voor Lille de focus op komende donderdag. Dat doet het in ieder geval met een vrij uitgerust elftal. Basisklanten Renato Sanches, Yusuf Yazici en Tim Weah kregen in aanloop naar Ajax-uit rust.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen